2015 este un an important pentru Save the Dogs Italia: împlinim 10 ani de activitate și dorim să sărbătorim această aniversare împreună cu cei care cred în noi!

Aventura lui Sara Turetta, Președinta noastră, a început în 2002, când s-a mutat în România împinsă de dorința de a face ceva pentru câinii abandonați care rătăceau per străzile din Cernavodă, unde se practica otrăvirea lor.

Dar este doar în 2005 când vede lumina zilei Save the Dogs Italia, cu scopul de a sprijini și a finanța proiectele care de-a lungul anilor am dezvoltat în județul Constanța pentru a ajuta cât mai multe animale posibil și a le oferi o a doua șansă.

(more…)

 • Share/Bookmark

· · · · · ·

Mar/15

3

UN AJUTOR PENTRU PIXI

 

Pixi la Cernavoda

Pixi este o cățelușă româncă care a zburat în Suedia pentru a începe o nouă viață. La scurt timp după sosirea ei i-a fost diagnosticată displazie bilaterală la șolduri. Având în vedere costul imens care o astfel de operație ar fi avut în Suedia, împreună cu partenerul nostru Hundhjalpen ne-am decis să o operăm pe Pixi în Italia.

Cățelușa, care se află în Milano de câteva zile, va fi supusă operației mâine. Pentru a o opera Pixi și pentri a-i asigura o spitalizare decentă după operație, Save the Dogs va cheltui aproximativ 2300 de euro.

Ne ajutați să acoperim această cifră și să îi oferim o altă șansă lui Pixi, care este dornică să se întoarcă în Suedia?
Donați acum cu card de credit.

Vă mulțumim!

 • Share/Bookmark

· · · · ·

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis

Stimate Președinte Iohannis,

Cine se adresează Dumneavoastră este o femeie italiană care acum 13 ani a decis să se transfere în România pentru a ajuta unele comunități să soluționeze o problemă dramatică precum cea a câinilor fără stăpân, încercând în același timp să aline suferința multor animale abandonate.

Știu că aceste rânduri pot părea naive în fața problemelor foarte grave cu care Dumneavoastră vă confruntați la nivel național și internațional, însă evenimentele recente care au implicat adăpostul de la Năvodari m-au convins să vă scriu, asumându-mi riscul de a fi considerată ingenuă.

Sunt profund convinsă de faptul că luptele civile care au ca scop înălțarea etică a unui popor sunt lupte mereu demne, chiar și atunci când implică ființe – precum animalele – care sunt  considerate “o temă minoră”. De asemenea, alegerea Dumneavoastră a umplut de speranță toți cei care au observat de-a lungul anilor modul înțelept și pragmatic cu care ați gestionat fenomenul câinilor fără stăpân din orașul Dumneavoastră și cred că prin această scrisoare pot să devin purtătorea de cuvânt a tuturor celor persoane.

Dumneavoastră, stimate Președinte, dați semnale importante în ceea ce privește lupta împotriva corupției și a unui mod vechi de a face politică. Eu vă invit să luptați împotriva corupției, de asemenea, prin inițierea unui proces de revizuire a unei legi nedrepte privind câinii fără stăpân, care alimentează doar relații de clientelism și produce barbarii.

Mii de câini în fiecare an lasă România pentru a găsi salvarea în alte State membre, devenind ambasadorii tăcuți a animalelor mai puțin norocoase care au rămas să sufere și să moară. Prin intermediul acestor animale țara Dumneavoastră a intrat în inimile multor cetățeni suedezi, finlandezi, germani, elvețieni și italieni, persoane care urmăresc cu îngrijorare și cu o profundă suferință ceea ce se întâmplă în mod continuu din 2001 în țara Dumneavoastră.

Rugămintea mea este – în calitate de cetățeană europeană și italiană, precum și adoptată de țara Dumneavoastră – să trimiteți un mesaj de speranță pentru toți acei oameni cumsecade, în România și în afara țării, care cer în mod ferm o schimbare de direcție a guvernului cu privire la tema drepturilor câinilor fără stăpân.

Vă rog să nu dezamăgiți, stimate Președinte Iohannis, așteptările tuturor celor care văd în Dumneavoastră speranța unei schimbări pentru România, care nu poate ignora drepturile animalelor, strâns legate de drepturile persoanelor.

Cu stimă și gratitudine,

Sara Turetta

Președinte

 • Share/Bookmark

· · · · · · · · · · · ·

Feb/15

13

15 FEBRUARIE: LA MULȚI ANI PREȘEDINTE!

La doar câteva zile de la tragedia din Năvodari vă confesez că am fost tentată să nu sărbătoresc cu voi ziua mea de naștere.

Însă împreună cu colaboratoarele mele din Milano ne-am gândit că în acest mod ar fi învins cei care permit aceste atrocități în ecarisajele din România și care comunică cu mândrie numerele câinilor eutanasiați, cum s-a întâmplat de recent în București și Constanța.

Optimismul și dorința noastră de a construi o țară care își respectă animalele nu se vor lăsa doborâte în fața acestor știri. Din contra, întăresc convingerea noastră cu privire la importanța luptei pentru civilizație în România. În acest sens, cea de-a patruzecișidoua zi de naștere a mea este o ocazie bună pentru a reînnoi angajamentul meu și al vostru față de animalele abandonate din România.

Sărbătoriți împreună cu mine, în credința că activitatea a Save the Dogs va continua până când lucrurile se vor schimba în România.

Anul trecut ați fost extrem de generoși și multe persoane mi-au demonstrat afecțiunea lor față de mine, donând în favoarea asociației.

Datorită acestor oferte am reușit să strângem fondurile necesare pentru a începe construcția clinicii veterinare. Sperăm să ne putem apuca de treabă în câteva luni, în speranța de a nu rămâne blocați în birocrația română.

În acest an vă invit să dăruiți câinilor și pisicilor din centrul nostru din Medgidia medicamente și produse de deparazitare (de viermi și purici) pentru o valoare de 10.000€, jumătate din cifra pe care o cheltuim în fiecare an în acest scop (în 2014 am cheltuit 19,129€). Ce ziceți, vom reuși? …

Impărtășiți cu prietenii și cunoștințele voastre această campanie prin intermediul platformei Rete del Dono care promovează inițiativa și îmi veți face cadoul cel mai mare din acest an!

Vă trimit o salutare călduroasă tuturor și vă mulțumesc anticipat pentru donațiile pe care le veți efectua!

 • Share/Bookmark

· · · · · · · · · · ·

Older posts >>

Menu

 • NEWS
 • CINE SUNTEM
 • PARTNERS
 • PROIECTE
 • AJUTA-NE
 • ADOPTII
 • SPONSORIZARI LA DISTANTA
 • INAINTE SI DUPA
 • POVESTI CU FINAL FE
 • VOLUNTARIAT
 • CONTACT