Pixi la control după prima operație

Acum o lună v-am rugat să ne ajutați să acoperim costurile pentru operația lui Pixi, cățelușa care suferă de displazie bilaterală.

Mulțumită donațiilor voastre am colectat 850€ care, adăugați la cei 1.500 de euro donați de partenerul nostru suedez, acoperă costul total al operației.

Cățeaua a fost deja operată o dată iar săptămâna viitoare va reveni în spital pentru a doua oară. Sperăm ca și a doua operație să se efectueze fără complicații și ca Pixi să poată alerga din nou fără griji cât mai curând posibil.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit!

Echipa Save the Dogs

 • Share/Bookmark

· · · · · ·

2015 este un an important pentru Save the Dogs Italia: împlinim 10 ani de activitate și dorim să sărbătorim această aniversare împreună cu cei care cred în noi!

Aventura lui Sara Turetta, Președinta noastră, a început în 2002, când s-a mutat în România împinsă de dorința de a face ceva pentru câinii abandonați care rătăceau per străzile din Cernavodă, unde se practica otrăvirea lor.

Dar este doar în 2005 când vede lumina zilei Save the Dogs Italia, cu scopul de a sprijini și a finanța proiectele care de-a lungul anilor am dezvoltat în județul Constanța pentru a ajuta cât mai multe animale posibil și a le oferi o a doua șansă.

(more…)

 • Share/Bookmark

· · · · · ·

Mar/15

3

UN AJUTOR PENTRU PIXI

 

Pixi la Cernavoda

Pixi este o cățelușă româncă care a zburat în Suedia pentru a începe o nouă viață. La scurt timp după sosirea ei i-a fost diagnosticată displazie bilaterală la șolduri. Având în vedere costul imens care o astfel de operație ar fi avut în Suedia, împreună cu partenerul nostru Hundhjalpen ne-am decis să o operăm pe Pixi în Italia.

Cățelușa, care se află în Milano de câteva zile, va fi supusă operației mâine. Pentru a o opera Pixi și pentri a-i asigura o spitalizare decentă după operație, Save the Dogs va cheltui aproximativ 2300 de euro.

Ne ajutați să acoperim această cifră și să îi oferim o altă șansă lui Pixi, care este dornică să se întoarcă în Suedia?
Donați acum cu card de credit.

Vă mulțumim!

 • Share/Bookmark

· · · · ·

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis

Stimate Președinte Iohannis,

Cine se adresează Dumneavoastră este o femeie italiană care acum 13 ani a decis să se transfere în România pentru a ajuta unele comunități să soluționeze o problemă dramatică precum cea a câinilor fără stăpân, încercând în același timp să aline suferința multor animale abandonate.

Știu că aceste rânduri pot părea naive în fața problemelor foarte grave cu care Dumneavoastră vă confruntați la nivel național și internațional, însă evenimentele recente care au implicat adăpostul de la Năvodari m-au convins să vă scriu, asumându-mi riscul de a fi considerată ingenuă.

Sunt profund convinsă de faptul că luptele civile care au ca scop înălțarea etică a unui popor sunt lupte mereu demne, chiar și atunci când implică ființe – precum animalele – care sunt  considerate “o temă minoră”. De asemenea, alegerea Dumneavoastră a umplut de speranță toți cei care au observat de-a lungul anilor modul înțelept și pragmatic cu care ați gestionat fenomenul câinilor fără stăpân din orașul Dumneavoastră și cred că prin această scrisoare pot să devin purtătorea de cuvânt a tuturor celor persoane.

Dumneavoastră, stimate Președinte, dați semnale importante în ceea ce privește lupta împotriva corupției și a unui mod vechi de a face politică. Eu vă invit să luptați împotriva corupției, de asemenea, prin inițierea unui proces de revizuire a unei legi nedrepte privind câinii fără stăpân, care alimentează doar relații de clientelism și produce barbarii.

Mii de câini în fiecare an lasă România pentru a găsi salvarea în alte State membre, devenind ambasadorii tăcuți a animalelor mai puțin norocoase care au rămas să sufere și să moară. Prin intermediul acestor animale țara Dumneavoastră a intrat în inimile multor cetățeni suedezi, finlandezi, germani, elvețieni și italieni, persoane care urmăresc cu îngrijorare și cu o profundă suferință ceea ce se întâmplă în mod continuu din 2001 în țara Dumneavoastră.

Rugămintea mea este – în calitate de cetățeană europeană și italiană, precum și adoptată de țara Dumneavoastră – să trimiteți un mesaj de speranță pentru toți acei oameni cumsecade, în România și în afara țării, care cer în mod ferm o schimbare de direcție a guvernului cu privire la tema drepturilor câinilor fără stăpân.

Vă rog să nu dezamăgiți, stimate Președinte Iohannis, așteptările tuturor celor care văd în Dumneavoastră speranța unei schimbări pentru România, care nu poate ignora drepturile animalelor, strâns legate de drepturile persoanelor.

Cu stimă și gratitudine,

Sara Turetta

Președinte

 • Share/Bookmark

· · · · · · · · · · · ·

Older posts >>

Menu

 • NEWS
 • CINE SUNTEM
 • PARTNERS
 • PROIECTE
 • AJUTA-NE
 • ADOPTII
 • SPONSORIZARI LA DISTANTA
 • INAINTE SI DUPA
 • POVESTI CU FINAL FE
 • VOLUNTARIAT
 • CONTACT